Де у Сихівському районі найбільш забруднене повітря?

Опубліковано:

Впродовж четвертого кварталу 2023 року працівниками хімічної лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління» проводились спостереження за станом атмосферного повітря на 37 перехрестях Львівської громади.

Вимірювання проводилися на визначення забруднення атмосферного повітря викидами від автомобільного транспорту.

У Сихівському районі найбільш забрудненим перехрестями з перевищенням максимально разової гранично допустимої концентрації по оксиду вуглецю та діоксиду азоту є проспект Червоної Калини – вул. Хуторівка( біля пішохідного переходу зі сторони Верхнього Шувару). 

Оксана Війтик, т. в. о. директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації зазначає, що у містах, де концентрація транспортних засобів максимальна – транспорт переважно є одним з основних джерел забруднення. Таким чином проблема зменшення шкідливих викидів від автомобільного транспорту залишається актуальною.

Зазначимо, що на загазованість повітря впливає: інтенсивність руху, якість транспортних засобів та щільність і поверховість забудови. На об’їзній дорозі також маємо інтенсивний рух, але за рахунок доброї провітрюваності території перевищень ГДК не спостерігається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує оренда квартири у Сихівському районі?

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ