“Поза часом” від сихівського вуличного фотографа

Опубліковано:

4 липня у виставкових залах Львівського муніципального мистецького центру відкрився новий фотопроєкт “Поза часом” сихівського фотографа Тараса Бичка. На виставці представлені роботи, створені автором під час подорожей Україною впродовж 2018-2021 років.

Виставка буде вільною для відвідування щодня з 4 липня до 4 серпня з 10:00 до 21:00 год у Муніципальному мистецькому центрі на вул. Стефаника, 11.

Тарас Бичко – сихівчанин, який творить у жанрі вуличної та документальної фотографії. Він є учасником міжнародного стріт колективу «Little Box Collective» та співзасновником групи «Українська вулична фотографія», діяльність якої спрямована на розвиток і популяризацію вуличної фотографії в Україні. Тарас також є переможцем та фіналістом міжнародних конкурсів «Фотограф Року України 2016», Leica street photo, Miami Street Photo Festival, Documentary Family Awards. Публікувався в LFI, Burn Magazine, National Geographic, Lens Culture, Bird in Flight, Reporters., The Village Україна та інших.

“Поза часом” – це спроба Тараса Бичка показати глядачеві простори, які наче застигли у 60-70-80-их роках минулого століття. Ці місця здебільшого перебрали спадщину радянського режиму, який наче вкоренився у підсвідомості та продовжує своє життя, незважаючи на економічні, культурні та соціальні зміни навколо.

“Не дозволяю собі знімати постановочні кадри – мені важливо зберегти природність ситуації. Після того, як зробив фотографію, зав’язується розмова: люди розпитують мене про фотопроект і натомість розповідають про себе. Чув історію про перукарню в Дрогобичі, яка працює сорок років без перерв та генеральних ремонтів, а також багато особистих історій. Розмови забирають немало часу, який міг би використати для зйомок. Утім, оглядаючись назад, трішки шкодую, що не записав ці розповіді, які могли б доповнити проєкт”, – каже Тарас Бичко, автор проєкту.

Відзняті сюжети не лежать на поверхні: щоб знайти подібні артефакти, треба докласти зусиль. “Поза часом” – проект про “минуле”, яке має бути стерте сьогоденням.

Зазначимо, що виставки Тараса і раніше відбувалися у Муніципальному мистецькому центрі та збирали багато глядачів, які були вражені творчістю фотомитця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В школі-гімназії Шептицьких облаштували сучасне укриття

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ