Е-квиток у Львові: коли запрацює у всьому громадському транспорті

Опубліковано:
ЛМР

Електронний квиток, який тестують в комунальних автобусах №3А та №10, які частково курсують Сихівським районом, та №1А, введуть в обіг у всьому громадському транспорті до кінця 2023 року. Це станеться після закінчення тестування та коригування проблем, які виникли під час нього. Про це повідомила заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк під час брифінгу 21 червня.

5 червня тестування розпочали в 28-автобусах цих маршрутів. Пасажири можуть оплачувати проїзд за допомогою банківської картки або мобільного телефону з NFS через Google Pay чи Apple Pay, а також оплатити готівкою у водія. Готівкові оплати теж обліковуються і водій видає пасажиру видрукуваний одноразовий квиток.

«Ми говорили про те, що тестування буде працювати певний період часу, ми не називали ліміти чи дату його завершення. Ми хочемо протестувати систему та навчити людей користуватися електронним квитком так, щоб ми розуміли, що система працює якісно і не має ніяких недоліків. Тоді ми впровадимо повністю е-квиток у всіх наших видах громадського транспорту», – зазначає Ірина Маруняк.

Під час тестування контролери не штрафуватимуть пасажирів, а виконуватимуть просвітницьку роботу і допомагатимуть пасажирам. Зазначимо, що тариф за проїзд залишається 15 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Луки замість газонів”: У Львові створили петицію про відмову косіння трави на газонах

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ