“Луки замість газонів”: У Львові створили петицію про відмову косіння трави на газонах

Опубліковано:

Львів’янин Іваницький Юрій зареєстрував електронну петицію щодо відмови від косіння трави на газонах та перехід на створення багаторічних декоративних лук. Підписати петицію можна за посиланням.

Еколуки, або різнотрав’я – це новий формат озеленення території з одно- та багаторічних квітів і трав. Вони прості та економні у догляді, ефективно очищують повітря, знижують температуру, підтримують біорізноманіття тощо. 

Скошування трави збіднює рослинний світ у місті, знищує природне середовище для тварин й сприяє швидшому зношенню ґрунту, вважає Юрій Іваницький. За його словами, така земля погано пропускає воду, і це збільшує ризик повеней.

Автор петиції зазначає,що трави допомагають знижувати рівень забруднення повітря, поглинаючи вуглекислий газ та інші забруднюючі речовини і також можна зберегти та примножити біорізноманіття, створюючи природні місця для життя та розвитку різних видів комах. 

Чоловік закликає мешканців Львова підтримати е-звернення, а владу міста відмовитись від косіння на газонах та підтримати створення декоративних еколуків.

Станом на сьогодні, 20 червня, петиція зібрала 36 голосів з необхідних 500 для розгляду її депутатами Львівської міської ради. На збір голосів у львів’ян є ще 48 днів. Доєднатись до ініціативи та проголосувати можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сихівському модульному містечку провели дитячий спортивний фестиваль

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ