У Львові планують створити спеціальну службу з очистки озер

Опубліковано:

В управлінні екології ЛМР розповіли, що думають над створенням спеціальної служби з очистки озер, яка буде профільною і регулярно займатиметься питаннями чистки міських озер.

Ініціатива створити спеціальну службу з’явилась у зв’язку з ситуацією, яка склалась з очисткою Піскових озер, яку мали закінчити до кінця 2022 року, але процес триває й досі. 

Керівник управління екології ЛМР Володимир Лучишин пояснив, що очистка озер тривала довго через те, що раніше проводили лише поверхневе очищення, а цього разу працювали з дном. За його словами, наразі тривають обговорення щодо створення спеціальної служби з очистки озер при міській раді, яка буде профільно та регулярно займатись цим питанням.

«Спеціалісти говорять, що чистка озер – дуже складна процедура, треба мати для цього досвід. Уся ця історія з відстоєм намулу на березі, який повинен відлежатися з правильною чисткою, щоб не пошкодити якісь водні артерії, це дуже нюансна робота», – зазначив Володимир Лучишин у коментарі онлайн-виданню Твоє Місто.

Нагадаємо, згідно з рішенням депутатів Львівської міської ради, на покращення технічного стану та благоустрою водойм, розташованих на вул. Рахівській та вул. Райдужній, виділять 1 000 000 гривень, а на покращення водойми на вул. Тернопільській – 150 000 гривень. 

Зазначимо, що водойми в Козельниках мають рекреаційне призначенням з вільним доступом до них, проте їх неможливо використовувати для відпочинку та розваг. Вода в ставах сильнозамулена та дуже засмічена, а прибережна смуга, як і загальна оцінка екологічного стану,  незадовільна. Тоді як стан озера на вул.Тернопільській, що на Новому Львові, за паспортом одинадцятилітньої давнини, зазначається, як задовільний. Проте ставок є сильнозамуленим, дуже засміченим, а стан прибережної зони незадовільний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масове отруєння у Львові: до лікарень потрапили 11 людей

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ