Львівські хірурги врятували прооперували 39-річного чоловіка з заворотом кишок і непрохідністю

Опубліковано:

Медики лікарні Святого Луки (колишня 8-ма лікарня) успішно прооперували 39-річного пацієнта зі Львова, у якого був заворот кишок і непрохідність, що становили загрозу для життя. 

39-річний Дмитро впродовж двох останніх років не міг їсти і мучився від постійного болю в животі, здуття та закрепів. У нього була вроджена вада кишківника, але дізнався про неї лише два роки тому, коли звернувся по медичну допомогу. Лікарі встановили діагноз: доліхосигма – подовження сигмоподібної кишки. В нормі її довжина – до 40 см, у Дмитра  – майже 70 см. 

Два тижні тому чоловіку скрутило сильно живіт, що вже не допомагали жодні пігулки, кожен рух викликав нестерпний біль у животі. Чоловік опинився у лікарні Святого Луки.

Медики з’ясували причину гострого стану: подовжена кишка утворила петлі, призвела до завороту кишок і непрохідності. Була висока загроза інтоксикації і небезпека для життя. Тож, Дмитро наважився на операцію.

“Аби стабілізувати та полегшити стан пацієнта, хірурги спершу провели колоноскопію. А згодом виконали лапороскопічну операцію – сигмопексію. Через невеличкі розрізи лікарі підшили до передньої черевної стінки петлі кишки, щоб вони надалі не заплутувались. Операція тривала півтори години та пройшла успішно” – кажуть у лікарні.

Пацієнта прооперували і він нарешті може їсти без страху, що виникне біль і дискомфорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лікарні Святого Луки хірурги врятували розтрощену руку захиснику

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ