Львівська “Галичанка” – дев‘ятиразовий чемпіон України з гандболу

Опубліковано:

У вівторок, 30 травня, у Львівській ОВА відбулась зустріч з учасницями гандбольного клубу «Галичанка». Напередодні гравчині взяли участь у чемпіонаті України з гандболу серед жіночих команд Суперліги сезону 2022-2023 років. Фінал Кубка України тривав з 27 по 28 травня в Ужгороді, де львівська «Галичанка» перемогла вже вшосте.

«Галичанка» – дев’ятиразовий чемпіон України з гандболу, шестикратний володар Кубку України та п’ятикратний володар Суперкубку України. Це рекорд жіночого українського гандболу у здобутті кількості чемпіонських титулів підряд. 

“Дівчата тренувались в складних умовах, але незважаючи на це гідно представили Львівщину на обох чемпіонатах – українському та польському. Спортсменки принесли Україні чимало позитивних емоцій своїми перемогами, здобуваючи їх своїм сильним характером, вміннями і величезною любов’ю до спорту. Дякую кожній гравчині за те, що представляють нас на міжнародних аренах”, – говорить начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Президент клубу «Галичанка» Роман Федишин зазначив, що найбільшим досягненням гравчинь цього року є вихід у фінал Чемпіонату світу з гандболу. 

“Роман Степанович, ви зробили цю велику сім’ю, об’єднали багато людей. Ми разом робимо одну спільну справу — йдемо до великих перемог. Цей сезон був для нас дуже важким. Ми будемо працювати, щоб представляти нашу країну, тому що ми граємо насамперед для вболівальників та наших воїнів, і надіємося що війна скоро закінчиться” —зазначає гравчиня Тетяна Поляк.

У складі національної збірної  команди України з гандболу серед жіночих команд представниками Львівщини є 7 гравчинь, а саме: Тетяна Поляк, Мар’яна Маркевич, Марина Коновалова, Вікторія Салтанюк, Ірина Прокоп’як, Анастасія Мелекесцева та Діана Дмитришин, а також до тренерського складу національної збірної команди України увійшли  Віталій Андронов та Оксана Площинська.

Зазначимо, що у  квітні 2023 року збірна команда України з гандболу у вирішальних раундах кваліфікації обіграла у двох матчах Північну Македонію (24-22 та 31-22) і за сумою двох матчів вперше з 2009 року вийшла на чемпіонат світу з гандболу 2023, який відбудеться з 29 листопада по 17 грудня 2023 року у Данії, Швеції та Норвегії. 14 років тому синьо-жовті посіли 17-те місце. Найкращим результатом української команди є четверте місце на ЧС-2003.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як живе місто в місті: інтерв’ю з новим головою Сихівського району Андрієм Зозулею

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ