В Сихівському районі запрацювала лабораторія молекулярно-генетичних досліджень

Опубліковано:
Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

В Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі облаштували лабораторію, яка проводитиме імунно-генетичні обстеження для пацієнтів до і після трансплантації, а також для дітей, у яких діагностували злоякісні захворювання кровотворної та лімфоїдної тканини. Про новий підрозділ розповіли в пресслужбі дитячої лікарні.

Нова генетична лабораторія створена як структурний підрозділ лікарні для потреб пацієнтів закладу, проте може також виконувати дослідження біоматеріалу і пацієнтів з інших лікарень. На сьогодні методи генетичної діагностики, які будуть проводити у Центрі, доступні лише у референс-лабораторії Києва та за кордоном.

Лабораторію вдалось створити за співпраці Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру тата Благодійного фонду “Крила надії” за фінансової підтримки Nova Ukraine та Fooksman Family Foundation. Лабораторію розмістили у відремонтованих та адаптованих приміщеннях, вартість проєкту – понад 4 млн. грн.

“Створення підрозділу генетики і HLА-типування продиктовано передовсім розвитком трансплантології у нашому Центрі. Ми розпочали, і продовжуємо це робити досить успішно, трансплантації нирки і кісткового мозку. На сьогодні у Центрі проведено близько 10 пересадок нирки і 5 аутологічних пересадок стовбурових клітин. Тож можна сказати, що мотивацією для нас є наші пацієнти, які потребують специфічного лікування. І ми намагаємось це їм забезпечити”, – зазначив директор Центру Андрій Синюта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Чорнобильській лікарні за благодійні кошти створюють приймальне відділення.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ