На честь сихівчанина Тараса Березюка встановлять пам’ятну дошку

Опубліковано:
Hiroki Endo

У четвер, 2 березня, в Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості урочисто встановлять меморіальну таблицю сихівчанину Тарасу Березюку, який загинув 24 серпня минулого року. Тарас Березюк, який посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, викладав у цьому коледжі історію та соціологію, був завідувачем економіко-технологічного відділення.

Офіційне відкриття пам’ятної дошки на фасаді коледжу за адресою вул. Пулюя, 42 розпочнеться о 12:00.

З перших днів повномасштабної війни Тарас Березюк повернувся на війну та боронив рідну землю у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. Життя сихівчанина обірвалось у День незалежності України 24 серпня 2022 року в бою з російськими окупантами.

Чоловік був у тяжких боях за Попасну, Врубівку, Золоте, Лисичанськ та Сєвєродонецьк. Власним прикладом відданого служіння рідній Україні він був взірцем патріотизму і мужності для студентської молоді та колег.

Чин похорону Тараса Березюка відбувся 30 серпня у Гарнізонному храмі. Того ж дня у Львові попрощалися ще з трьома захисниками України: Петром Верхолою, Романом Головком та Юрієм Головіним. Новітніх Героїв урочисто поховали на Личаківському кладовищі. Попрощатись з Тарасом того дня прийшли сотні людей, які приносили квіти та щиро плакали молячись, коли грабарі опускали домовину з Захисником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Той, що не віддав свою Незалежність. У пам’ять про Тараса Березюка.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ