Комуналка і щоденні відключення. Які платіжки очікувати львів’янам

Опубліковано:
Ярослав Книш

У зв’язку з щоденними відключеннями електроенергії у Львові, містяни турбуються щодо нараховувать оплати за комунальні послуги. Про те, як нараховуватимуть платіжки цієї зими розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

В години тимчасових вимкнень світла у Львові не працюють котельні та центральні теплові пункти, відповідно будинки не отримують гарячу воду та тепло. За словами Олександра Одинця, за не надані житлово-комунальні послуги платити не потрібно.

“В державі запроваджений чіткий порядок коригування вартості нарахування за житлово-комунальні послуги. Ми враховуємо період, коли відсутнє електропостачання, і відповідно цей час він вираховується для тих будинків, які не мають загальнобудинкового обліку або тих квартир, які не мають квартирного обліку по гарячій воді. Відповідно обсяг наданих послуг і вартість послуг коригуються”, — каже Олександр Одинець.

Коригування вартості комунальних послуг у Львові здійснюють автоматично, саме тому кінцеву суму необхідну до сплати львів’яни побачать безпосередньо в платіжках.

“Для мешканців Львова: ми по теплопостачанню, по водопостачанню, по гарячому водопостачанню години, коли послуги не надають у зв’язку з вимкненням електроенергії, як через інші зрештою причини, вирахуємо самі. Тому львів’яни побачать це в своїх платіжках і окремих активних дій проводити не треба”, — додає Олександр Одинець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де зарядити телефон в Сихівському районі? Інтерактивна мапа закладів з генераторами.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ