На “Арені Львів” психологи проводять безкоштовні консультації для ВПО

Опубліковано:

Щочетверга психологи центру “Razom з тобою” проводять групові заняття для внутрішньо переміщених осіб, які на сьогодні проживають на базі стадіону “Арена Львів”. Завдання психологів в роботі з ВПО – допомогти впоратись жінкам та дітям, які були змушені втекти з-під обстрілів, зі своїм станом, стабілізувати його і навчити керувати стресом.

Кожного тижня психологи пропрацьовують з дітьми та дорослими різні методи арт-терапії. Цього тижня, 15 вересня, на “Арені Львів” відбудеться уже третя безкоштовна консультація для дітей в рамках курсу “Діти та війна”.

“Це категорія людей, які втратили свої рідні домівки. Це дітки, які більше ніколи не зможуть погратись зі своїми улюбленими іграшками, які не розуміють, чому вони мали покинути свою школу чи дитячий садок, які лякаються гучних звуків і сирен. Це жінки, які кожного дня сподіваються почути голоси своїх чоловіків, що залишились на окупованих територіях, які переживають за безпеку своїх дітей.

Напочатку місяця ми мали можливість провести цікаве групове арт-терапевтичне заняття для діток до 12 років, які на цю мить проживають на локації для внутрішньо переміщених осіб. Своїми руками діти розробляли маски “Я-супергерой”, обговорювали, які хотіли б мати суперможливості і суперсили та чому саме такі. За допомогою такого арт-терапевтичного заходу можна зосередитись на певних особливостях кожного супергероя та його суперсилі, яка є показником того ресурсу, якого бракує тій чи іншій дитині,” – розповіла координаторка центру Мар’яна Лемішко.

Додамо, психологи центру “Razom з тобою” проводять також індивідуальні консультації в просторі “Удома”, що на Тракті Глинянському, 57, та в ліцей “Сихівський”. Записатись на безкоштовну індивідуальну консультацію можна за посиланням та зателефонувавши адміністратору Центру за номером: +380 68 385 35 67. Консультації проводять лише в офлайн форматі та надаються як дорослим, так і дітям. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сихівські бібліотеки приймають російську літературу на макулатуру.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ