Сихівчан запрошують на вебінар з міського городництва

Опубліковано:
Плато

Цієї п’ятниці, 16 вересня, в просторі “Розсадник” для львів’ян проведуть вебінар, на якому разом з експертами та ініціаторами міських городів розберуть юридичні та земельні аспекти влаштування міських городів. Для участі в безкоштовному вебінар потрібно лише заповнити форму за посиланням та прийти.

Спікери події розкажуть про:

  • чи дозволяється вирощувати городину у місті й де саме це можна робити;
  • який потрібен дозвіл і де його взяти;
  • які кроки передують створенню грядок та як підштовхнути громаду до впорядкованого масштабування таких практик;
  • як вирішували юридичні питання ініціатори міських городів у Полтаві, Львові, Луцьку та Києві, і з якими викликами вони стикаються сьогодні.

“Ми переконані, що вирощувати їжу можна і треба не лише у сільській місцевості, а й у містах. Міське городництво може стати ще й вашою корисною терапією чи медитацією, містком до порозуміння і гуртування з сусідами, особистим внеском у сталий розвиток міста і наближення нашої перемоги.Як організувати міський город правильно з точки зору букви закону, як це працює на практиці і чи/які потрібні дозволи – будемо розбиратись на нашому вебінарі”, – зазначили організатори навчання.

Спікери події :Михайло Луців – експерт з юридичних запитань, адвокат;Олександр Гнітецький – експерт з юридичних питань ініціативи “Сади Перемоги” проекту “Супровід урядових реформ в Україні”, фахівець із земельних питань;Анжеліка Зозуля – координаторка природноорієнтованих проєктів ГО “Плато” та співзасновниця простору міського садівництва та городництва “Розсадник”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим займається майстерня порятунку старих речей на Персенківці. Фото.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ