“Українці круто виглядають в одязі, який самі виготовляють”: випускний Львівської Інноваційної Школи Кравецької Майстерності

Опубліковано:
Дарина Кухар

У п’ятницю, 29 липня, в молодіжному просторі Lviv Open Lab відбувся випускний Львівської Інноваційної Школи Кравецької Майстерності. Учасниці проєкту презентували свої вироби та відзначили завершення курсу з організаторами та партнерами. Журналістка “Сихів.Медіа” теж відвідала свято та поспілкувалась з двома випускницями, аби розповісти їхні унікальні історії. 

Фундатори проєкту отримали 180 заявок і з них відібрали 12 учасників. Протягом 2,5 місяців студенти навчалися у найкращих викладачів Львівської Інноваційної Школи Кравецької Майстерності у Lviv Open Lab. Вартість навчання покрили партнери Pro Fashion – Fundacja Jagiellońska та Polska Pomoc спільно з Міністерством закордонних справ Республіки Польща.  

“Зараз ми в черговий раз доводимо, що українці круто виглядають в одязі, який самі виробляють. Це потрібно продовжувати й взяти на озброєння”, — розповів один з організаторів проєкту Юрій Самець.  

У кожної учасниці був різний досвід та мотивація, щоб взяти участь у цьому проєкті.  

Марта Чех 

Пані Марта дізналася про проєкт з соціальних мереж. Жінка вже рік перебувала в декреті, а до цього близько 20 років працювала перукарем. Проте, вирішила змінити професію й шукала для себе якесь нове творче заняття. Марта написала мотиваційного листа і стала однією з 12 учасниць. Випускниця планує і далі розвиватись в цій сфері.  

“Найцікавішим під час навчання було конструювання та моделювання, та, відповідно, технологія одягу. Ми дізналися дуже багато нового: про шви, види тканин”, — розповіла пані Марта.  

Світлана Гулевич  

Пані Світлана жила в Харкові, але чотири роки тому перебралась до Львова зі своєю сім’єю. Замість жінки резюме відправила її подруга. Спочатку Світлана не пройшла відбір, але в день старту проєкту їй подзвонили й запропонували взяти участь. Досвід, одержаний під час цього навчання є дуже важливим для цієї випускниці, адже, він був потрібен їй для реалізації власного проєкту.  

“Я навчаюся на аспірантурі й з початку війни почала роботу над своєю науковою роботою “Тактильні книги для дітей з вадами зору в сучасній Україні”. Ці 3-4 години, в день, які ми тут працювали просто безцінні. Отриманий досвід в створенні таких виробів допоможе мені в майбутньому створювати тактильні книги”, — розповіла пані Світлана.  

Метою проєкту Pro Fashion є перетворення бібліотеки №33, що на Сихові, в інноваційний простір моди та креативних індустрій з додатковими приміщеннями для навчання та дозвілля сихівчан і ВПО, їх подальшою інтеграцією та реалізацією в умовах війни й після перемоги. 

“Дякую за вашу мотивацію і за те, що ви були з нами протягом цього курсу. Ну а тепер поговоримо про плани. У вересні стартує другий курс з новою групою. Швидше за все це буде дві паралельні групи: до обіду й після обіду”, — повідомив під час випускного керівник програми стратегії КУ Інститут міста Андрій Пундор.  

Чекайте анонсів на сторінці Pro Fashion найближчим часом!  

Соломія Добрянська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В сихівському модульному містечку відкрили дитсадкову групу. Фото

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ