У ставки в Козельниках потрапили нафтопродукти: постраждали каченята

Опубліковано:

Про інцидент розповіла начальниця управління екології ЛМР Олександра Сладкова. За її словами, в озера на вул. Рахівська-Райдужна невідомий злив нафтопродукти.   

Районна адміністрація викликала на місце події поліцію, також про інцидент проінформували екоінспекцію та басейнове управління Дністра.  

“Через сморід нафтопродуктів молоді качечки повилазили з води та напівзімлілі сидять. Вчора взяли аналіз води, але то справа не швидка, тому чекаємо на деякі показники, зокрема якраз масла та нафтопродукти.  

Віктор Горбач наш хімік, близький до екологів, поїхав зі мною оцінити масштаби. Попередній висновок, що треба абсорбувати забруднення, і водойма загалом є захаращена різними будівельними та промисловими відходами, давно треба почистити й прибрати заїзди до закапелків”, — повідомляє Олександра Сладкова.   

Одну качку вчора вдалося спіймати. Птаха доправили на огляд в Реабілітаційний центр для птахів “Вільні крила”. Олександра Сладкова закликала голову управління “Еко Захист” Ореста Залипинського відловити решту качок і провести процедури.   

Для порятунку ставків проведуть такі дій:  

  • виловлять качок;  
  • проведуть швидке механічне очищення з метою мінімізації впливу забруднення на річку Зубру;  
  • розроблять кошторис на очищення озер.  

Останнім пунктом для порятунку ставків Олександра Сладкова виділила очікування реформування охорони довкілля, адже наразі притягнути винного до відповідальності неможливо. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два дні гарячої води в тиждень: львів’янин закликає готуватись до зими

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ