Від початку повномасштабної війни сихівське “Джерело” прийняло на реабілітацію майже 50 дітей з інвалідністю, які втекли від вибухів до Львова

Опубліковано:
Центр “Джерело”

Від початку повномасштабного вторгнення, медичний центр “Джерело”, що на проспекті Червоної Калини, 86А, приймає дітей з інвалідністю, які постраждали від війни. Вже 46 дітей отримали тут комплексну реабілітацію і постійний медичний догляд, а загалом консультації та допомогу за час війни тут надали понад тисячі дітей.

Центр “Джерело” надає реабілітаційні послуги для дітей і молоді з інвалідністю та дітей з групи ризику. Для дітей з інвалідністю та їхнім близьким, які вимушено покидали свої домівки, “Джерело” надали тимчасове помешкання і гаряче харчування.

“У Джерелі уже 46 діток з інвалідністю, які тимчасово проживають у місті, отримали послуги. З них 4 були на денному догляді, 28 отримували комплексну реабілітацію, а ще 14 – послугу раннього втручання. Через військові дії вони змушені були втікати разом з батьками й втратили фаховий супровід. Тому перебування на послугах денного догляду та отримання реабілітації для них були і є дуже потрібними”, – зазначають у “Джерелі”.

Одним з пацієнтів реабілітаційного центру є хлопчик з ДЦП із Рубіжного. Коли у місто летіли перші снаряди, сім’я дитини ховалась у підвалі 12 діб. Мама хлопчика Юлія Боцун додає, що потрібно було пройти до транспорту 300 метрів під обстрілами, аби врятуватись. Мама турбувалась про сина на інвалідному візочку, а донька йшла з сумкою, рюкзаком і собакою.

Зараз Юлія Боцун працює у “Джерелі” асистенткою вихователя. Їй із рідними немає куди повертатися. Проте, вона вірить, що буде перемога і ми все відбудуємо

Нагадаємо, у “Джерелі” діють програми реабілітації та денного догляду для дітей з інвалідністю з-поміж тих, які вимушено залишити свої домівки через війну та приїхали до Львова. Є реабілітаційні курси для дітей з інвалідністю від 4 до 18 років, або від народження до 4 років для дітей з труднощами розвитку. Також діти з інвалідністю мають змогу отримувати послуги з денного догляду.

Контакти: (032) 227 36 01; dzherelocentre@gmail.com.

Послуги для дітей від 0 до 4 років: +38 098 98 111 21; 032 227 36 00.

Комплексна реабілітація для дітей від 4 до 18 років: +38 067 820 59 50.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В парку Івана Павла II відновили облаштовування велодоріжки

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ