Сихівська парафія УПЦ московського патріархату перейшла до Православної церкви України

Опубліковано:
lviv.media

Відповідні зміни до статуту зареєстровані розпорядженням начальника Львівської ОВА Максимом Козицьким. Цією постановою глава області дає старт реєстрації статутів кількох релігійних громад, серед них і внесення змін до вже наявного статуту Релігійної громади Української Православної Церкви Сихівського району м. Львова.

Йдеться про парафію саме московського патріархату – Святоволодимирську церкву УПЦ МП на проспекті Червоної Калини, 89, яку цьогоріч невідомі розмалювали написами “Дім путіна” та “чорти ФСБ”. Також нещодавно в цьому храмі спалахнула пожежа.

«Зареєструвати зміни до статуту релігійної організації «Релігійна громада Української Православної Церкви Сихівського району м. Львова» (статут і зміни до статуту зареєстровано розпорядженнями голови Львівської обласної державної адміністрації від 12.06.2001 № 617 та від 15.12.2008 № 1482 відповідно), виклавши статут у новій редакції як статут релігійної організації «Релігійна громада Львівсько-Сокальської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) парафії Святого Володимира у Сихівському районі міста Львова», – сказано у розпорядженні.

Нагадаємо, що нещодавно у Львові заборонили діяльність УПЦ МП та активної у минулому релігійної групи “Догнала”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сихівська поетеса запрошує на зустріч у WIKI бібліотеці

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ