Дітям з інвалідністю надаватимуть екстрену допомогу

Опубліковано:
Центр “Джерело”

Сихівський центр реабілітації “Джерело” спільно з МОН, МОЗ, Мінсоцполітики та дитячим фонд ООН (ЮНІСЕФ) започаткували проєкт екстреного реагування на потреби дітей із труднощами розвитку або з інвалідністю. В рамках проєкту допомогу також отримають діти, чий стан погіршився внаслідок воєнних дій.

У межах цього проєкту дитина з інвалідністю та її сім’я отримають професійний супровід, необхідну консультацію, допомогу з обладнанням, інформацію про доступні у громаді послуги та ресурси. За необхідності мобільні команди спеціалістів виїжджатимуть у віддалені райони.

“Навіть до війни перед нами стояло багато викликів у забезпеченні реалізації прав дітей з інвалідністю та особливими освітніми потребами. Інклюзивна освіта, безбар’єрні простори, якісні послуги. Але перед обличчям війни ці діти стають ще більш вразливими. Проєкт покликаний максимально нейтралізувати негативні наслідки війни для дітей, а також продовжувати будувати систему, у якій вони почуватимуться захищеними”, — зазначив міністр освіти й науки Сергій Шкарлет.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначає, що така проблема була актуальною завжди, але під час воєнного вторгнення значущість проєкту зросла. Саме тому важливо зробити все можливе, щоб діти з порушенням розвитку почуватимуться захищеною частиною соціуму.

Проєкт реалізовують у 7 областях України, в яких можливо надавати послуги та де зосереджена велика кількість переміщених сімей, а саме: Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській і Чернівецькій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські благодійники подарували 8-й лікарні обладнання на 80 тис. доларів.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ