В Україні хочуть заборонити Московський патріархат

Опубліковано:
Варіанти

Народні депутати зареєстрували законопроєкт щодо заборони Московського патріархату (МП) на території України. Окрім заборони російської церкви, нардепи пропонують націоналізувати всю церковну власність її керівництва.

Законопроєктом № 7204 нардепи пропонують заборонити діяльність Московського патріархату – російської православної церкви та релігійних організацій, які є частиною РПЦ, зокрема Української православної церкви (УПЦ).

“Свято-Успенська Києво-Печерська лавра, Свято-Успенська Почаївська лавра, Свято-Успенська Святогірська Лавра та інші архітектурні пам’ятки державного значення, що перебувають у власності або користуванні Московського патріархату, переходять у власність держави, а угоди (рішення) про користування скасовуються”, – йдеться у проєкті закону.

Заначимо, що уся без винятку власність заборонених в Україні церков упродовж 48 годин з дня набрання чинності закону інвентаризується і націоналізується.

До слова, релігійні громади, монастирі та духовні навчальні заклади МП можуть змінити своє підпорядкування протягом 14 днів із дня набрання чинності закону на підставі законодавства про свободу совісті та релігійні організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівська креативна школа What if запрошує підлітків на офлайн навчання.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ