Сихівські газони перетворились на багнюку

Опубліковано:
Angela Kozii

Ще нещодавно редакція “Сихів.Медіа” писала про те, що зійшов сніг, а разом з ним “зійшов” і асфальт, а уже кілька днів як сихівчани масово скаржаться на те, що зелені зони на подвір’ях будинків перетворились на суцільне болото. Мешканці району діляться фото та закликають місто відновити газони та висадити кущі.

Міські газони – це не “просто трава”, яку потрібно викошувати за планом. Міські газони – це недооцінений ресурс, який очищає та зволожує повітря, пом’якшує шумове забруднення і підтримує місцеве біорізноманіття, а також це важливий інструмент адаптації громади до наслідків кліматичної зміни.

Ми зібрали кілька звернень сихівчан та офіційні відповіді Сихівської районної адміністрації щодо того у який термін проведуть відновлення зелених зон.

“Навпроти вул. Кос-Анатольського, 14. Газон біля дитячої школи мистецтв (офіційна адреса вул. Бориса Антоненка-Давидовича, 6). Прохання відновити зруйновану зелену зону. Та висадити по периметру кущі, щоб уникнути в майбутньому витрат на систематичні відновлення. Зазначу, що протягом минулого року Сихівська адміністрація прикривала свою бездіяльність виключно відписками,” – зазначив в зверненні Alex Goyev. 

Дану ділянку уже заплановано обстежити, результат перевірки, як зазначили у Сихівський РА, повідомлять до вівторка, 22 лютого.

“Фото прибудинкової території по вул. Стрийській, 75, яке належить місту. Прошу взяти до уваги як ділянку, яка потребує термінового ремонту,” – поділилась на Гарячій лінії міста сихівчанка.

Як повідомили у Сихівський районній адміністрації, заплановано провести ямковий ремонт до 30 травня цього року. Щодо відновлення газону в адміністрації повідомлять згодом додатково.

“Вул. Зубрівська, 7. Прохання відновити зруйновану зелену зону. Та висадити по периметру кущі/дерева, щоб уникнути в майбутньому витрат на систематичні відновлення,” – розповів Volodymyr Dziadyk.

Сихівська районна адміністрація запланувала відновлення цього газону у весняний період, до 25 квітня. У РА зазначили, висадки кущів розглянуть за умови виділеного фінансування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міський голова закликав львів’ян організуватися і прибрати укриття самостійно.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ