За кошти, які збирали на порятунок львів’янина, купили нове медобладнання у “Чорнобильську” лікарню

Опубліковано:
Фото: Західноукраїнський спеціалізований медичний дитячий центр

За гроші небайдужих друзів загиблого Геннадія Нечая у Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр придбали сучасне хірургічне обладнання. Про це йдеться на сторінці медзакладу у Фейсбук.

Минулого року 31-річний Геннадій Нечай на вулиці Княгині Ольги, потрапив під колеса локомотива. 10 днів за життя чоловіка боролись лікарі та впродовж цього часу його приятелі та небайдужі львів’яни збирали кошти на лікування. Проте Геннадія врятувати так і не вдалось. Так, друзі чоловіка вирішили, що за зібрані гроші вони допоможуть придбати у Західноукраїнський центр сучасне хірургічне обладнання. Таким чином, у медзаклад купили електрокоагуляційний скальпель, який дуже потребують фахівці.

Один такий комплект – BOWA ARC 450 – уже слугує лікарям у Центрі, де щодня роблять надскладні операції (понад 1500 у рік). Додатковий пристрій розширить можливості надання необхідної допомоги важкохворим дітям лікарні, і надасть змогу проводити одночасно два операційних втручання у різних пацієнтів. Загальна вартість апарату 324 тис. грн, з них 215 тис. грн – зібрані друзями Геннадія. Решту коштів допомогли зібрати волонтери благодійного фонду «Крила надії».

 Вікторія Стень

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провідні хірурги зі США прооперують 20 людей з вадами серця

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ