Фестиваль “Різдвяна радість-2022”: як це було. Фото

Опубліковано:

У суботу, 15 січня, Центр Довженка вкотре перетворився на великий вулик талантів – в його стінах провели 16-й Всеукраїнський фестиваль “Різдвяна радість”. Щорічно свято організовує Наталія Парефенюк, і 2022-й не став виключенням! Журналісти від “Сихів.Медіа” відвідали фестиваль та поспілкувались з організаторкою про цьогорічні ансамблі та плани на майбутні заходи, детальніше у матеріалі.

Цьогоріч учасниками фестивалю стали близько п’ятисот осіб. Сам фестиваль складався з чотирьох блоків, в кожному з яких було по двадцять номерів. Хореографія, пісні, вірші – діти демонстрували публіці на що вони здатні.

У порівнянні з минулорічним, п’ятнадцятим, фестивалем, цьогоріч свято змінили – програму “переписали” на користь малечі та підлітків. В 2021-му році, на Ювілейному фестивалі, кожен колектив представляв тільки один номер, тоді як цими вихідними дітям дали можливість проявити себе більше. Кожна група, яка брала участь, могла показати два номери. Фестиваль тривав дев’ять годин – о 9 ранку розпочались репетиції, а вже з десятої до вісімнадцятої тривав захід.

Цього року відбулося злиття двох фестивалів. Winter Art Fest Польща – Україна приєднались до “Різдвяна радість” і провели очну частину міжнародного фестивалю в Центрі Довженка.

“Мета фестивалю у нас ніколи не змінювалась. Мета – прославити своїм талантом Боже народження, народження Господа нашого Ісуса Христа. Фестиваль був створений з цією метою і він продовжує з нею працювати. Чим би дитина не була обдарована, від природи, від Бога, вона тим ділом прославляє: хто піснею, хто танцем, хто вертепом, хто словом.

На початку, у перші роки, фестивалю була номінація “Незнана молитва”. Тому у нас одна мета – з’єднатися спільно в часі Різдва Христового під час його народження. Щоб діти знайомилися, бачили один одного, бачили свій ріст, своїх друзів, партнерів, колег по роботі,” – поділилась організаторка фестивалю Наталія Парфенюк.

Організаторка фестивалю розповіла, що свято з року в рік змінюється, цьогорічним нововведенням є те, що вперше на сцені виступали діти в номінації “Цирковий оригінальний жанр”. Вражаючі номери показали вихованці двох циркових студії, що приїхали з Одеської області.

“Було ще цікаво тим, що хореографічний колектив “Dance club” з Міського палацу культури ім. Гната Хоткевича, привезли постановку “Зимова космічна подорож”. Сама керівниця вела виставу і говорила вона від імені пілота корабля, робила оголошення, пропонувала всім сісти в літак, пристебнути ремені і кожного разу промовляла, куди літак прилітає і що відбувається в літаку. Після такої оригінальної підводки починався танець, відповідно до того про що вона говорила,” – додала Наталія Парфенюк.

Маленькі та великі учасники фестивалю виступали по черзі і по закінченню номеру отримували цінні подарунки, нагороди і покидали приміщення Центру Довженка. Між блоками організатори свята робили коротку технічку перерву і слідом починали виступи наступні колективи.

На жаль, карантинні обмеження уже вдруге вносять корективи у проведення свята, проте фестиваль не припиняє свого існування. Наталія Парфенюк запевняє, що в майбутньому має на меті відзначити і 20 фестиваль “Різдвяна радість”!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сакральний Сихів: від храму Богдана Хмельницького до парафії, яку відвідав Папа Римський.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ