Автоматичний заїзд на Шуварі, туристичний посібник Сиховом та 21 рік церковного хору – в новому дайджесті

Опубліковано:

З Новим роком та Різдвом Христовим! Час “після свят” минув, отже редакція “Сихів.Медіа” спільно з Оптовим ринком Шувар підготували перший в 2022-му році дайджест сихівських новин. Цього разу багато цікавого!

  • На ринку “Шувар” працюють 4 автоматизовані в’їзди

Віднедавна на гуртовому ринку “Шувар” запрацювало 4 автоматизованих в’їзди. Тож, як вони працюють?
Біля касира на в’їзді стоїть термінал, де ви, якщо є власником картки «Закупи на Шуварі», просто відскановуєте її, а якщо у вас такої картки не має, то натискайте кнопку та отримуєте разову картку для в’їзду.

“Автоматизація процесів – це один з наших пріоритетів. Більшість провідних гуртових ринків світу мають схожі за принципом системи”, – зазначають на ринку “Шувар”.

Оплатити в’їзд можна:

  • У платіжних терміналах на ринку – готівкою або банківською карткою
  • Онлайн через додаток Приват24 – відсканувавши QR-код на картці
  • Банківською карткою на виїзді

Більше про програму лояльності за посиланням.

розташування терміналів оплати
  • Пізнай Сихівський район з посібником “URBAN Sykhiv” від Сихів.Медіа

“Urban Sykhiv” – це про найбільший район міста Львова. Це про розмаїття церков, про найяскравіші місця рекреації і навіть, про урбаністичні арт-об’єкти, які вмістили в один посібник. Команда “Сихів.Медіа”спільно з ГО “Інститут Суспільних ініціатив” за підтримки Львівської міської ради створили перший туристичний продукт про Сихів для львів’ян та гостей міста.

Туристичні маршрути URBAN Sykhiv (УРБАН Сихів) продуктом проєкту сихівських громадських організацій, активістів та людей, які не уявляють своє життя без подорожей. В рамках проєкту автори створили веб-платформу та туристичний посібник.

Продукт проєкту “URBAN SYKHIV” базується не лише на друкованому посібнику, але також на електронній версії, повноцінному сайті, де користувачі можуть детально ознайомитись з кожним з трьох маршрутів та додатковими локаціями. Мета посібника – популяризація туризму за межами історичної частини Львова та створення нових туристичних маршрутів на Сихові.

Посібники можна придбати на сайті УРБАН Sykhiv за посиланням та сконтактувавшись з командою проєкту на електронній скриньці та в месенджерах.

  • На Стрийській висадять близько 300 нових дерев та кущів

Старі тополі на вул. Стрийській, що неподалік ЛАЗу, замінять на нові дерева та кущі. Головною причиною заміни 31 дерева є те, що тополі уже підійшли до вікової межі та кілька разів пройшли обрізку усіх гілок, якщо робити це надалі – дерева нестимуть небезпеку для перехожих та водіїв, які курсують магістральною дорогою.

31 вікову тополю вул. Стрийська, 45-45А заплановано замінити до 21 квітня 2022 року. Роботи на вул. Стрийській стартували в понеділок, 10 січня, комунальники уже повністю зрізали крони тополь та частину стовбурів.

До слова, контроль за проведенням робіт з озеленення вестиме управлінням екології та природних ресурсів ЛМР та садівник Сихівського району. Детальніше про Акт обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню № 433 від 22.12.2021 можна прочитати за посиланням.

За інформацією управління екології ЛМР, на вул. Стрийській висадять:

  • горобина Додонг – 26 шт.;
  • Платан кленолистий – 19 шт.,
  • пухироплідник калинолистий зелений – 115 шт.;
  • пухироплідник калинолистий бронзовий – 103 шт.;
  • бірючина – 25 шт.
  • Понад 20 років камерної музики від Theotokos Choir на Сихові

Сихівський молодіжний камерний хор при храмі Різдва Пресвятої Богородиці цього тижня відсвяткував 21 рік з заснування.

“Нам нині 21 рік. Аж не віриться, що наша #хорськасімеєчка вже така доросла. Дякуємо Богу за кожен день існування нашого хору. Дякуємо кожному хористу, що знаходить час і можливість для нашого розвитку. Дякуємо усім, хто нас підтримує і тішиться разом з нами новим досягненням.

Дякуємо церкві Різдва Пресвятої Богородиці за тепло, молитву і відчуття дому. Дякуємо нашій Софійці Гакавчин за невтомну працю, невичерпний ентузіазм і любов до кожного хористика. Завжди в цей день пам’ятаємо нашого засновника і першого диригента Ярослава Заміщака без якого, не було б нашого “Теотокосу”…Ти завжди з нами і в наших молитвах!”, – поділились учасники хору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працювали пункти обігріву на Сихові.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ