Як працювали пункти обігріву на Сихові

Опубліковано:

Упродовж кількох днів січня у Львові функціонували 27 пунктів обігріву для потребуючих. Четверо з них знаходяться у Сихівському районі.

Зокрема, упродовж 11 – 13 січня у Сихівському районі функціонували пункти обігріву за такими адресами:

  • Цілодобові:
  1. просп. Червоної Калини, 66 – Сихівська районна адміністрація
  2. вул. Хуторівка, 24 – ЛКП «Хуторівка»
  • Тимчасові:
  1. просп. Червоної Калини, 109
  2. просп. Червоної Калини, 38
  3. вул. Хуторівка, 24


Усі пункти мусили бути забезпечені гарячими напоями та печивом. Зокрема, цілодобові пункти мали б функціонувати по всіх районах міста упродовж 11 – 13 січня, а тимчасові 11-12 січня, з 09:00 до 17:00 год.


Отож, ми вирішили перевірити цілодобові пункти і зрозуміти, як вони функціонують в останній день роботи, тобто 13 січня.


Перш за все, ми вирушили до обігрівального пункту, що на вул. Хуторівка, 24. Він мав би бути розташованим у Львівському комунальному підприємстві “Хуторівка”. Поблукавши тут кілька хвилин, наші журналісти зрозуміли, що пункту немає. Вказівок чи табличок, які б свідчили про його існування, ми теж не знайшли, а як нам повідомили працівники ЛКП, обігрівальне місце закрили у зв’язку з тим, що від сьогодні на вулиці потеплішало, і відповідно, місце для охочих погрітися, не актуальне. Зранку його закрили, а за три дні його існування до пункту не завітало жодної людини.


У пункті в Сихівській районній адміністрації, що на просп. Червоної Калини, 66, нас зустріла начальниця відділу соціально-економічного розвитку Лариса Гребенюк. Вона провела мене до місця, куди можуть прийти всі охочі погрітися. Тут був невеликий стіл, печиво та чай.


Нам повідомили, що пункт за 3 дні відвідало близько 20-25 людей і переважно це літні люди. Безхатченки пункт не відвідують. Як нам пояснила пані Лариса, місця, де можна погрітися, будуть актуальними лише в сильні морози, тому цей пункт обігріву ввечері закриють. Табличок на вулиці, які б свідчили про те, що тут функціонує пункт, теж не було.

Отож, із двох місць обігріву відчиненим виявився лише один. Табличок, які б свідчили про існування локації на вулиці ми не знайшли, відповідно, ті, хто потребуватимуть теплої місцини в морозні ночі, не зможуть її знайти.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ