Закупи під час карантину, майданчик на Чукаріна та сквери на Новому Львові – в новому дайджесті

Опубліковано:

Бабине літо дарує останні теплі сихівські вечори цього року, проте це не привід не читати щотижневий дайджест новин! Який редакція Сихів.Медіа готує за підтримки найбільшого в Західній Україні оптового ринку “Шувар”.

  • Закупи на “Шуварі” в час червоної карантинної зони у Львові

Від завтра, 30 жовтня, Львів офіційно входить до червоної зони, в зв’язку з цим на оптовому ринку “Шувар” вводять нові правила.

Графік роботи ринку залишається незмінний: в понеділка до суботи з 7:00 до 17:00 надалі працюватимуть торгові павільйони, а щодня з 00:00 до 24:00 продовжуватиме роботу майданчик торгівлі з автомобілів.

Аби придбати продукти на ринку, сихівчанам не потрібно сертифікату вакцинації чи тестів на Covid-19, проте є кілька вимог для забезпечення безпеки:

  1. вхід та перебування на всій території ринку лише у захисній масці
  2. дотримання дистанції (1.5 – 2 метри)

Правила роботи магазинів на ринку:

  1. Продуктові магазини, а також майданчик торгівлі з автомобілів працюють та приймають клієнтів із дотриманням карантинних вимог. (Для працівників обов’язковим є повний курс вакцинації або зроблений впродовж 72 годин ПЛР/антиген-тест)
  2. Магазини з непродовольчою групою товарів, де не менше як 60% займають продукти, медикаменти, засоби гігієни, побутова хімія, засоби зв’язку, ветпрепарати/корми, насіння/добрива, квіти або рослини працюють та приймають клієнтів із дотриманням карантинних вимог. (Для працівників обов’язковим є повний курс вакцинації або зроблений впродовж 72 годин ПЛР/антиген-тест)
  3. Вхід в інші непродовольчі магазині дозволено лише для клієнтів із повним курсом вакцинації або зробленим впродовж 72 годин ПЛР/антиген-тестом
  4. Заклади харчування працюють на винос (вхід дозволено лише для клієнтів із повним курсом вакцинації або ПЛР/антиген-тестом, зробленим впродовж 72 годин)
  5. Торгові ятки з непродовольчою групою товарів, які не мають приміщень для прийому відвідувачів – не працюють.
  • На Новому Львові відкриють безкоштовний дитячий клуб

Для сихівської малечі в районі працює 7 безкоштовних дитячих клубів пізнавального, творчого та спортивного спрямування. Незабаром в районі відкриють ще один – на вул. Карманського, 19.

За інформацією управління молодіжної політики ЛМР, на сьогодні в приміщенні майбутнього клубу тривають ремонтні роботи. В управлінні сподіваються, що ремонт завершать до кінця цього року, аби діти почали відвідувати заняття якнайшвидше.

В дитячому клубі на Новому Львові працюватиме понад 10 різноманітних гуртків, серед яких гончарна та художня студія, спортивні гуртки, технічний гурток, англійська мова і лекторій.

“Наразі основні будівельні роботи уже виконанні, залишається лише косметичні деталі. Наш клуб на вул. Карманського є унікальним, адже він є безкоштовний на Новому Львові. Найближчі дитячі клуб на вул. Білоцерківській та Дністерській,” – розповіли в управлінні молодіжної політики ЛМР.

  • В Сихівському районі з’явилось два нові сквери

З початку 2021 року у Львові створили 2 парки та 5 скверів, два з них – сихівські. Нові зелені куточки з’являться на вул. П. Мирного та на вул. І. Франка,165 – Карманського, документація щодо законності та чітких меж зон уже готова. За словами заступника мера Львова з містобудування, Любомира Зубача, документація щодо меж парку Архангела Михаїла, що на вул. Стрийська, 109, на сьогодні уже на стадії завершення оформлення.

“Ще 4 парки в процесі оформлення документів. На два із них документи перебувають на розгляді в Держгеокадастрі. Також на етапі завершення оформлення документів близько 10 скверів. Тож станом на сьогодні лише щодо 4 парків ще не розпочато процес оформлення меж. Це не тому, що «хтось забув» чи недогледів. Все буде – працюємо по черзі. Адже оформлення меж міських парків – для Львова пріоритет.Хоча така процедура не лише тривала, а й дорога. Вартість пакету документів на один парк у середньому коштує 30-100 тисяч гривень,” – прокоментував Любомир Зубач.

  • До кінця року на Чукаріна з’явиться новий дитячий майданчик

“RUHEN’ – розважально-інтерактивний простір для дітей та підлітків на території занедбаного майданчика, що на вул. Чукаріна, 2. В 2020 році проєкт став одним з переможців Громадського бюджету, а цьогоріч у маленьких сихівчан врешті з’явиться сучасний та комфортний майданчик для відпочинку.

Занедбаний майданчик заховався поміж будинками, де проживає багато дітвори. В цій частині вулиці Чукаріна практично не курсують автомобілі, що додає батькам спокою за дітей, коли вони проводять час на свіжому повітрі, але стан дитячого майданчика викликає лиш смуток та страх за безпеку маленьких сихівчан.

В рамках проєкту замість старих гойдалок, брудного піску та переповнених смітників для дітей облаштують спортивні та дитячі ігрові комплекси, інтерактивні розвиваючі конструкції для дітей різного віку. За словами авторки проєкту, основа нового простору – безпека та доступність.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ