Карантинні правила, Сихівська абетка та тренінги для жінок – в новому дайджесті

Опубліковано:

Редакція Сихів.Медіа спільно з оптовим ринком “Шувар” щотижня готує дайджест сихівських новин. Якщо вам є про що розповісти і ви хочете потрапити у наступний випуск підсумкових новин на Сихів. Медіа — надсилайте свої фото та історії на нашу електронну скриньку sykhiv.media@gmail.com.

  • Нові карантинні правила у Львові, як працює найбільший оптовий ринок міста?

Більше тижня, з 18 жовтня, як у Львові посилили карантинні заходи, проте вони не вплинули на графік роботи ринку, він і надалі працюватиме щодня за умови, якщо усі працівники або підприємці вакциновані або мають свіжий негативний ПЛР-тест. Адміністрація ринку зазначила, що контролюватиме це щодня і ті, хто не дотримуватимуться карантинних правил, не працюватимуть.

“Ми постійно слідкуємо за масковим режимом, але зараз як ніколи прошу усіх максимально серйозно віднестися до такої вже буденної речі, як носіння маски. Про інші нововведення інформуватиму згодом. Наша команда повністю підтримує ініціативу міської комісії з надзвичайних ситуацій. Маємо діяти злагоджено щоб перервати цей стрімкий ріст захворюваності,” – розповів Іван Федишин, директор оптового ринку “Шувар”.

На території ринку “Шувар” працює мобільна лабораторна бригада, яка тестує усіх охочих на Covid-19. Також кількість львів’ян, які зможуть одночасно перебувати в павільйонах ринку, обмежено – 1 людина на 10 м2 та 50% заповненості. Також на вході та виході будуть працівники, які контролюватимуть покупців.

  • Сихівська абетка!

Команда Сихів Медіа створила унікальний проєкт “Сихівська Абетка”, зібравши слова, з якими асоціюється рідний район.

“Сихів Медіа” запускає новий проєкт “Абетка Сихова“, в якій показуємо унікальність Сихівського району через призму літер українського алфавіту. Тут не буде складних термінів чи словотворів, а будуть слова та вислови, згадуючи про які в голові виникає фраза “так, це мій Сихів”.

Мета проєкту – максимально лаконічно та чітко передати суть, спонукаючи при цьому дізнаватися більше про рідні місця. Використовуючи “Абетку Сихова” як інструмент для навчання, ми будуємо діалог між поколіннями та між людьми з різним досвідом та світоглядом, зрештою, між батьками та дітьми. “Абетка Сихова” – це не про навчання чогось нового, а про поглиблення знань того, що нас оточує, тому це важливо знати й передавати іншим, ніби естафетну паличку.

  • Стартував курс для жінок “Я зможу!”, де про власні успішні кейси львів’янкам розповідають сихівчанки

В межах проєкту «Економічна безпека: чи є у жінок план Б?» розпочався курс воркшопів «Я зможу!». Спікери та учасниці розмовляли про професії минулого та майбутнього, про свої таланти та сильні сторони, про життєвий баланс, про синдром відкладеного життя, про внутрішню гармонію.

Тематичні навчання від Центру “Жіночі Перспективи” можуть пройти 80 учасниць, частина з яких зможе згодом позмагатись за супровід в реалізації нових бізнес-проєктів. Курс передбачає тематичні безкоштовні воркшопи для учасниць, участь у коуч-сесіях, можливість долучатися до мотивуючих, надихаючих зустрічей. Щочетверга учасниці зустрічаються з сихівчанкою Роксоланою Токарського, яка є депутаткою Львівської районної ради, мамою та успішною жінкою, яка досягає свого і готова ділись своїми знаннями з іншими.

«На 10% наш успіх залежить від знань, на 40% — від способу мислення, як ці знання ми використовуємо в житті, і 50% залежить від нашого оточення». Так говорив Томас Леонард і мав рацію на всі 100%. У сильному, здоровому оточенні народжуються крутезні проєкти», — наголосила Роксолана Токарська.

  • Медики 8-ї клінічної лікарні врятували трьох чоловіків

Трьом пацієнтам 8-ї міської клінічної лікарні ампутували ноги через ускладнення від ковіду: хвороба спричинила тромбоз. Ноги ампутували чоловікам, віком 60, 63 та 65 років. Зазначимо, що жоден з пацієнтів не був вакцинований. Загалом за понад півтора року пандемії, у 8-й лікарні було 15 ампутацій кінцівок через спричинені коронавірусом ускладнення. 

«Коронавірус, окрім легенів, уражає ще й судини. У тих судинах робиться згусток крові і він закупорює постачання крові до органів. Найчастіше такі тромби, які неможливо витягти, утворюються у кінцівках чи кишківнику. Потім виникає некроз і можливе зараження інфекцією усього організму», – пояснює заввіділенням хірургії Ігор Стояновський.

За його словами, тромбоз може з’явитися і після одужання пацієнта від коронавірусу. Лікар радить впродовж декількох місяців після одужання спостерігатися у сімейного лікаря, адже у пацієнтів може статися інсульт або ішемія кишечника.  

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ