Як працюватимуть заклади під час “нового” карантину? Нові правила міста

Опубліковано:
ЛМР

З понеділка, 18 жовтня, у Львові посилили карантинні обмеження. Відтепер щоб потрапити у театри, кінотеатри чи спортзал, потрібний буде негативний ПЛР-тест або Covid-сертифікат.

Зокрема, посилення карантину відбудеться у культурній сфері. З понеділка заборонено проводити масові заходи, окрім тих, де організатори та учасники мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 год. до заходу.

Зміни в роботі закладів громадського харчування також відбулися: працівники повинні бути вакцинованими та можуть працювати лише до 23:00 год. Заклад не повинен перебільшувати 50% заповненості.

Що стосується торгівлі, то промислові, продовольчі ринки і магазини, торгові центри, перукарні та салони краси можуть працювати лише якщо працівники є вакцинованими або з мають негативний ПЛР-тест.

Зазначимо, що у кафе, ресторани та розважальні центри відвідувачів поки що пускатимуть без Covid-сертифіката, проте якщо ситуація не покращиться, то з 1-го листопада відвідувати громадські заклади зможуть лише вакциновані львів’яни.

Додамо, що вже на кінець вересня – початок жовтня показник захворюваності на Львівщині перетнув позначку у 1000 хворих за добу. Протягом 7 жовтня виявили 1237 нових недужих, що є найбільшим показником щонайменше із травня. Крім збільшення захворюваності, в області суттєво зросло навантаження на «швидку» та лікарні. Covid-стаціонари заповнені уже на 56%. Загалом пацієнтів госпіталізують в 21 медзаклад, де є майже 4200 ліжок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де провакцинуватися? Графік роботи пунктів вакцинації

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ