Незаконне будівництво на Хуторівці

Опубліковано:

Фото: Львів.Містобудування

 

На вул. Хуторівка, 51 проводять незаконні будівельні роботи. 15 вересня ДАБК провело позапланову перевірку, під час якої офіційно встановили, що будівельні роботи здійснюються самовільно на майже гектарі комунальної землі.

На зазначеній ділянці спеціалісти виявили два залиті фундаменти, на одному з яких здійснювали кладку цегляних стін. Зазначимо, що в реєстрі будівельної діяльності не було  жодних документів, які б надавали право на здійснення цих робіт.

За словами мешканців навколишніх будинків, забудовник  попередив про необхідність виселення до 30 вересня. Також 8 вересня 2021 року ТЗОВ “Агрокультура” подала заявку на оформлення права власності на споруди. Проте, цього ж дня о 20:57 право власності взялася реєструвати Мостиська міська рада. Підстави для реєстрації цього права власності теж незрозумілі з погляду закону. Тому окрім перевірки, міська ДАБК також готує звернення в прокуратуру щодо законності набуття права власності.

16 вересня до ДАБК звернулась керівниця товариства з обмеженою відповідальністю “Агрокультура Захід”, які по факту здійснюють це самочинне будівництво. Жінка прийшла до нас, щоб надати пояснення щодо вказаного будівництва. Вона підтвердила, що вони здійснюють самовільне будівництво, жодних дозвільних документів в них немає.

Жінка розповіла, що вони наче будують приміщення для охорони, хоча якщо брати візуально, то нас це дивує. Бо там цегляні стіни, зазвичай приміщення для охорони будують пластикові, тимчасові. Також вона казала, що демонтують ці будівлі, приведуть до попереднього стану. Наша перевірка розпочалась 15 вересня, вона триватиме 10 робочих днів. Тому впродовж цього часу ми будемо виїжджати на цей об’єкт, просити представників “Агрокультура Захід” документи, які в них наявні. В будь-якому випадку буде накладено штраф про правопорушення в сфері містобудівної діяльності”,- прокоментувала провідна спеціалістка юридичного відділу ДАБК, Ангеліна Сапіга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порушення генплану: чи буде новий житловий комплекс на Тернопільській?

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ