Street Food та відрикття McDonald’s на Сихові — в новому дайджесті

Опубліковано:

Фото: Сихів Медіа

 

Літо в розпалі! Щодня, щохвилини в місті відбуваються події, проте не про кожну з них пишуть та говорять. В цьому матеріалі, який виходить за підтримки оптового ринку “Шувар”, ми розповімо про кілька сихівських подій, яким приділили нестерпно мало уваги!

  • На “Шуварі” з 3 липня стартує новий сезон Street Food

Вже в наступну суботу, 3 липня, львів’ян запрошують на фестиваль вуличної їжі, який відбудеться на оптовому ринку «Шувар». Гасло свята: «Музика – Їжа – Театр». На гостей чекатимуть танцювальні та театральні вистави, а також великий вибір смачної їжі.

«Ідея цієї локації проста – створити новий простір для відпочинку львів’ян: зі смачною їжею, музикою, розвагами, а також  підтримати локальних крафтових виробників, фермерів і тих кухарів, які готують дуже смачну вуличну їжу», – розповів ініціатор заходу, директор ринку «Шувар» Іван Федишин.

Зазначимо, що зона Street Food розташована на ринку «Шувар»  поруч з сихівським лісом. Вхід на територію вільний. Street Food на «Шуварі» працюватиме з дотриманням усіх заходів безпеки в умовах карантину.

 

  • В львівських коледжах стартувала вступна кампанія

У вівторок, 29 червня, в Україні стартувала вступна кампанія до закладів фахової передвищої освіти. В Сихівському районі таких навчальних закладів є два — Технологічний фаховий коледж НУ ЛП, що на вул. Хуторівка, 15, та Технічний коледж НУ ЛП, який розташовано на вул. Пимоненка, 17.

Вступ в ці навчальні заклади поділено на категорії: на основі базової загальної середньої освіти та на основі повної загальної середньої освіти.

Перша черга розпочинається 29 червня та триватиме до 13 липня. Іспити, творчі конкурси та співбесіди вступників проведуть з 14 до 24 липня. Водночас творчі конкурси можуть проводитись не більше ніж у два тури, кожен з яких оцінюватиметься окремо. Зарахування вступників “на бюджет” відбудеться не пізніше 31 липня, “платне” не пізніше 3 серпня, а додаткові зарахування не пізніше 31 серпня.

Друга черга, тобто абітурієнти з повною загальною середньою освітою, стартує 1 липня. Вступні іспити, творчі конкурси триватимуть з 1 по 13 липня, а з 14 липня по 2 серпня можуть проводитись додаткові сесії іспитів, творчих конкурсів для вступників. Співбесіди проводитимуть з 24 до 29 липня включно. Принести документи в навчальні заклади можна не пізніше 2 серпня, зарахування триватиме до 20 серпня.

 

  • Сихівчанин здобув бронзу на Чемпіонаті Європи з кіокушинкай карате

Цими вихідними в грузинському Тбілісі тривав чемпіонат Європи з кіокушинкай карате. За медалі боролись 25 представників України, 6 з них сихівчани, а саме:

– Ковальчук Ярослав – у розділі ката.
– Лемішко Богдан – вагова категорія до 65 кг.
– Гаврилець Тарас – вагова категорія до 65 кг.
– Палій Северин – вагова категорія 65-75 кг.
– Макаревич Максим – вагова категорія 65-75 кг.
– Дума Юрій – вагова категорія 75-85 кг.

Призове місце з турніру привіз Гаврилець Тарас. Спортсмену вдалось в чесному бою вибороти третє місце.

“Я думаю, що всі учасники збірної виклалися на повну і тому можуть бути задоволені результатом. Насправді збірна дуже класно виступала, було приємно дивитися на поєдинки. Ті, хто поступилися, зробили це в боях з іменитими суперниками (тими, хто зайняв 1-2 місця), боролися на рівних та створили достойну конкуренцію,” — Тарас Гаврилець.

 

 

  • На Сихові збудують McDonald’s

Найстаріший супермаркет Сихівського району перебудують, в районі з’явиться новий громадський простір на місці, де зараз парковка, та збудують перший в районі McDonald’s. Супермаркет «Арсен» на просп. Червоної Калини, 60 перебудують у торгівельно-розважальний центр. Рішення про перебудову прийняв виконком Львівської міської ради.

За рішенням виконавчого комітету висота торгівельно-розважального комплексу не повинна перевищувати 29,9 м, а розташованого поруч закладу харчування – 12,45 м.

«Будівництво розбили на кілька черг. Першою і другою чергою є облаштування закладів громадського харчування. Все це було зроблено у прив’язці з інфраструктурою району, з пішохідними просторами, розплановано всі технічні заїзди і виїзди до самого об’єкту. Тобто врешті тут з’явиться новий заклад харчування, який буде сполучений із громадським простором перед самим торговим центром», – прокоментував Антон Коломєйцев, головний архітектор Львова.

 

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ