Медики 8-ї лікарні заново сформували вухо дитині з Азербайджану

Опубліковано:

Фото: Андрій Різник

 

Хірурги 8-ї міської клінічної лікарні прооперували 12-річного хлопця, під час операції йому заново сформували вухо. Пластичні хірурги провели операцію вчора, 11 червня.

У хлопця з Азербайджану вроджена відсутність зовнішнього вуха, тобто мікротія. Для формування вуха у дитини взяли хрящ з реберної дуги. За словами медиків, це лише перший етап операції, за рік хлопець знову ляже під ніж.

Хірургічне втручання провели у Центрі термічної травми і пластичної хірургії 8-ї міської клінічної лікарні, що на вул. Навроцького, 24. Операція тривала п’ять годин, її провела операційна команда з пластичних хірургів Василя Савчина та Андрія Різника, анестезіолога Романа Мерза і операційних сестер.

Додамо, що операція стала можливою завдяки співпраці львівських медиків та іноземних експертів. Попередньо в різні роки до Львова приїжджали пластичні хірурги зі США та Німеччини, які провели навчання щодо оперативного втручання. Саме вони стали основою для створення власної методики для проведення таких операцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Центрі Довженка відкриють пункт вакцинації.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ