Опалювальний сезон у Львові ще триватиме, незважаючи на потепління

опалення
Опубліковано:

Фото: ZIKUA.TV

 

У Львові досі триває опалювальний сезон 2020-2021 рр., хоч останні кілька днів у місто навідалася довгождана справжня весна. Однак наразі опалення в будинках вимикати не будуть, оскільки з цієї середи, 14 квітня, знову очікують похолодання. Про це повідомили на сайті Львівської міської ради.

Однак, як зазначає Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, температуру теплоносія регулюють відповідно до температури зовнішнього повітря. Тобто, котельні, які забезпечують лише подачу опалення, вдень зупиняють, а ТЕЦ і котельні, які забезпечують подачу опалення і гарячої води, працюють на мінімальних параметрах.

«Оскільки з середи прогнозують похолодання, то закінчувати опалювальний сезон поки не плануємо. Проте, ми моніторимо температуру зовнішнього повітря вдень і вночі. Тому зараз робота з подачі опалення організована наступним чином: котельні, які виробляють теплову енергію лише для опалення – на день зупиняємо, а вночі включаємо в роботу. Натомість ТЕЦ і котельні, які виробляють тепло і гарячу воду, працюють на мінімальних параметрах. Це все в комплексі дозволяє уникнути перегрівів, економити газ і кошти мешканців.

Відзначу, що у нас у Львові є 186 ІТП, що дозволяє в автоматичному режимі у цих будинках регулювати подачу тепла. Також у нас 98% будинків мають лічильники теплової енергії. Відповідно, якщо мешканці визначають відповідальну людину, то вона може регулювати подачу тепла у будинку, незалежно від теплопостачального підприємства», – розповіла Ірина Маруняк.

Зазначимо, що зазвичай опалювальний сезон в Україні закінчується до 15 квітня. Ця дата може коливатися й змінюватися залежно від температури повітря. Якщо середня температура доби впродовж трьох днів не опускається нижче, ніж +8°C, то опалення можна вимикати. А от норма температури в житловому приміщенні повинна становити від +18°C до +25°C.

Минулого року опалення у Львові вимкнули 8 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІТП — коли мешканці самі вирішують наскільки тепло має бути в будинку

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ