Львів vs сніг: містянам рекомендують залишатись вдома

залишатись вдома
Опубліковано:

Фото: Варіанти

 

Уже 4 день Львів в полоні хуртовин, мерія закликає львів’ян та гостей міста залишатись вдома і без нагальної потреби не пересуватися містом на приватному транспорті. Головна освітянка міста розповіла, що школи ймовірно перейдуть в онлайн-формат навчання на час негоди.

Вчора, 10 лютого, освітяни Львова провели опитування серед батьків школярів, аби обрати оптимальний варіант освітнього процесу. Місто повідомило, що завтра, 12 лютого, в львівських школах працюватимуть лише чергові групи в садочках та чергові класи в школах. Це необхідно для того, аби батьки, які не можуть залишити дітей вдома, мали змогу привести їх до навчального закладу.

Тоді як сьогодні, 11 лютого, учні 27 шкіл навчаються дистанційно, в 32 школах навчання проводять в змішаній формі навчання, а у 68 школа Львова очне навчання. Загалом в школах приблизно 65% учнів, більшість з них навчаються в молодшій школі. В садочках Львова сьогодні присутність дітей не більше 30%.

“Однак навчальний процес потрібно рекомендувати максимально проводити дистанційно, щоб мінімізувати кількість людей на вулицях”, — сказав під час засідання штабу мер Львова.

Також мер Андрій Садовий закликав мешканців міста залишатись вдома та працювати за можливості дистанційно в дні негоди, за винятком служб та компаній, які займаються сервісом.

“Снігопад не зупинявся всю ніч, а під ранок інтенсивність тільки збільшилась. Снігоочисна техніка активно працювала весь цей час. Від ранку повернулись на роботу двірники. Пріоритет на прибиранні головних магістралей — це дало змогу вийти на маршрути громадському транспорту. Ще з вихідних ми активно залучаємо приватну техніку. Якщо є ще компанії, які можуть допомогти, але наші служби до вас не звертались, зателефонуйте в мою приймальню — 032297-59-00,” — написав у власному телеграм-каналі Андрій Садовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто має чистити від снігу прибудинкові території львів’ян?

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ