В Україні з’являться “фантомні патрулі”

Опубліковано:

Фото: 12 канал

 

Патрульна поліція України готує до впровадження новий спосіб виявлення порушників на дорогах — “фантомні патрулі”. Про це під час брифінгу 8 вересня розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Досвід у сфері безпеки дорожнього руху доводить, що разом зі системою автоматичної фіксації правопорушень потрібні системи фіксації у неавтоматичному режимі. Одним із найефективніших методів є фіксація у русі перебуваючи у поліцейському авто.

“Фантомне патрулювання” відбувається за рахунок встановлення у патрульній машині приладу, який допомагатиме фіксувати правопорушення, які відбуваються навколо поліцейського авто.

“Тобто, у правоохоронців з’явиться можливість фіксувати перевищення швидкості руху авто, які рухаються в попутному або у зустрічному напрямках. Це дасть змогу поліцейському бути мобільним та забезпечить додатковий момент превенції порушень”, – розповів Олексій Білошицький.

Додатково на брифінгу розповіли, що до кінця року планується встановити чотири тестові комплекси на дорогах України. У найближчі кілька років мають обладнати 300 патрульних автомобілів системами неавтоматичної фіксації. Система контролю швидкості в Україні за кілька років складатиметься з декількох частин:

  • стаціонарні камери, які встановлені в місцях підвищеної аварійності і про них знають всі водії;
  • камери, які встановлюють в поліцейські авто;
  • прилади для вимірювання швидкості TruCam;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім’я 4-річного Максимка просить допомоги у зборі коштів на лікування четвертої стадії раку.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ