Адаптивний карантин в Україні продовжено до 31 жовтня

Опубліковано:

Фото: Сихів Медіа

 

Учора, 26 серпня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо продовження адаптивного карантину до 31 жовтня. Про це повідомили на Урядовому порталі.

Документ передбачає посилення певних обмежувальних заходів.

«Посилюються обмежувальні заходи на території регіонів. Це пов’язано з різким зростанням кількості випадків коронавірусної хвороби. Нам необхідно зрозуміти, що всі ми опинилися в новій реальності і вона диктує нові правила та необхідність суворо дотримуватися заходів безпеки», — заявив очільник МОЗ Максим Степанов.

За словами Міністра, в регіонах із «зеленим» рівнем епідемічної небезпеки заборонять проведення дискотек, концертів (крім тих, що проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності), роботу нічних клубів, діяльність закладів громадського харчування з організації дозвілля.

«Зараз важко говорити детально про зміни щодо карантинних норм, адже ще немає оприлюдненої постанови. Але вже відомо, що адаптивний карантин продовжено до 31 жовтня та залишається 4 рівні класифікації: зелений, жовтий, помаранчевий і червоний. Нові вимови частково скорегують ці 4 рівні, але без постанови важко говорити про якісь деталі,» — розповіла очільниця міської комісії ТЕБ і НС Галина Слічна.

На сьогодні Львів надалі залишається у помаранчевій зоні. Показники захворюваності на коронавірусну інфекцію переглядають щоп’ятниці та державна комісія визначає, до якої саме зони віднести той чи інший населений пункт.

Також документ надає органам місцевого самоврядування право на доступ до даних електронного сервісу «Дій вдома» — для поточного контролю осіб, які повинні бути самоізоляції або обсервації, та осіб, які порушили правила карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові проведуть підрахунок безпритульних собак.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ