У липні цього року газ подорожчав на 7 %

Опубліковано:

Фото: verelq

 

Вартість газу для населення Львівщини у липні становить 2,975 гривні за кубометр або 28 копійок за кіловат-годину. Це на 7 % більше ніж в червні. Про це повідомили на сайті НАК «Нафтогаз».

З травня 2019 року ціна газу встановлюється щомісяця. Поки діє положення про покладання спеціальних обов’язків (ПСО), ціну визначає оптовий постачальник газу та регулює держава. До гуртової ціни, за якою товариство закуповує газ, також входить вартість послуг транспортування природного газу для точки входу в Україну на міждержавному з’єднанні з Польщею, Словаччиною, Угорщиною.

Ціна кубометру газу складається з гуртової ціни газу з націнкою оптового постачальника природного газу НАК «Нафтогаз України», послуг оператора газотранспортної системи АТ «Укртрансгаз» з транспортування газу магістральними мережами та торговельної націнки ТОВ «Львівгаз збут».

Стосовно змін у серпні, то, якщо 1 серпня відбудеться заплановане припинення дії положення Кабміну про покладення спеціальних обов’язків на постачальників природного газу (ПСО), то ціна на газ для населення буде ринковою, бо формуватиметься з урахуванням ринкових факторів.

Якщо почнеться новий етап газової реформи у серпні, ТОВ «Львівгаз збут» продовжить стабільне постачання газу населенню. Важливо, щоб до того часу встановили прозору процедуру формування ціни та запрацювали чіткі механізми, за допомогою яких постачальники газу зможуть мати рівний доступ на ринкових умовах до ресурсу АТ «Укргазвидобування».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як дезінфікують маршрутки у Львові

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ