Петиція за перетворення усього громадського транспорту Львова на інклюзивний зібрала необхідну кількість голосів

Опубліковано:

Фото: Сихів Медіа

 

Петиція, щодо перетворення усього львівського громадського транспорту на інклюзивний, зібрала необхідну кількість голосів для розгляду депутатами ЛМР. ЇЇ опублікували 10 червня в Єдиному реєстрі місцевих петицій.

Петицію “Зробити весь громадський транспорт у місті Львові доступним для маломобільних груп населення” опублікував львів’янин 10 червня, на сьогодні вона зібрала 521 голос, що навіть більше необхідних 500.

В тексті петиції автор розповів, що сьогодні у Львові проживає більш ніж 30 тис. осіб з інвалідністю, з яких 1,5 тис. дорослі та діти, які щодня пересуваються на колісних кріслах, а також понад 1 тис. осіб є майже або повністю незрячими. Ще близько 100 тис. львів’ян — це пенсіонери за віком, які використовують допоміжні засоби для пересування містом та матері/батьки, які для прогулянок та переміщень використовують дитячі візочки.

В рамках петиції автор пропонує ряд рішень:

  • Закупити необхідну кількості автобусів, трамваїв та тролейбусів, які комфортні для користування маломобільним групам населення;
  •  Переобладнання рухомого складу громадського транспорту з адаптацією для маломобільних груп населення. У випадку, якщо є така можливість технічного переобладнання.

Переваги таких рішень для міста:

  • Доступність та комфортність користування громадським транспортом;
  • Інклюзивність громади та підвищена соціалізація осіб, з-поміж маломобільних груп населення, через безперешкодне переміщення містом, і активніше спілкування з рідними, близькими та друзями;
  • Зменшення потреби використання автомобільного транспорту через наявність гідної дешевшої альтернативи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Моніторингова група на Сихові склала протокол за порушення карантину.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ