Сьогодні відбудеться історичний запуск приватної ракети у космос

Опубліковано:

Фото: Сихів Медіа

 

Сьогодні 30-го травня станеться подія, яка найімовірніше, змінить Земну історію. Американська приватна компанія SpaceX Ілона Маска відправить власну ракету з астронавтами з США на борту в космос. І це буде не просто перший самостійний політ американців за останні 9 років, відбудеться перший запуск ракети, організований приватником.

Запуск ракети матиме два головних наслідка. По-перше, у разі успішного запуску, США відмовиться від послуг російських кораблів «Союз», які зазвичай проводять відправку з космодрому «Байконур» (Казахстан) на територію МКС. Це буде означати кінець монополії Росії на транспортування астронавтів (американських і європейських) в космос.

По-друге, поступово з’явиться приватний сектор космічних польотів, а це означає, що з часом світ відмовиться від монополії Міжнародної космічної станції, її наукового потенціалу. Досліджувати космос зможуть всі: від малих приватних до великих державних корпорацій. Доставляючи астронавтів на (спочатку) навколоземну орбіту і назад, приватники будуть доповнювати, а іноді і замінювати МКС.

Дивитись пряму трансляцію запуску можна буде за посиланням.

 

 

Нагадаємо, що запустити ракету планували у середу 27 травня, проте, через несприятливі погодні умови запуск відмінили.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ