Кількість донорів крові у Львові зростає

Опубліковано:

Фото: Четверта студія

 

В період карантину у Львові різко зменшилась кількість донорів, моментами крові критично не вистачало. Проте за останні дні ситуація з донорами крові в місті покращилась, говорять у Центрі крові.

Завідувач відділу комплектування донорських кадрів Львівського обласного центру служби крові Ігор Горбаль розповів, що тепер центр крові відвідує по 50-60 львів’ян щодня і цього майже достатньо.

«Донори нам говорять, що з доїздом є проблеми, тому що громадський транспорт не ходить. Дехто користується послугами таксі, його можна замовити безкоштовно за спеціальним телефоном на нашому сайті, але це лише на виняткові випадки. Все ж донори добираються самостійно», – розповів Ігор Горбаль.

У районних лікарнях донорів досі не вистарчає, їх лише близько 40%. Потреба в донорах збільшується, адже відновили планові операції та лікування.

«Там ситуація досить катастрофічна. Якщо до карантину ми мали в області за один місяць 2500-3000 донорів, то зараз це 40% від цієї кількості», – додав Ігор Горбаль.

Під час карантину побільшало бракованої крові. Ймовірні донори почали більше вживати смажену та жирну їжу. У Центрі служби крові наголошують, що всі донори проходять медичний огляд, їм вимірюють температуру та опитують про можливі контакти із людьми, які мають підозри на коронавірус.

Нагадаємо, що у Львові здати кров можна лише на вул. Пекарська, 65 у Центрі крові. Для того, щоб долучитись до здачі крові потрібно зареєструватись за посиланням, аби вчасно реагувати на всі запити. Також необхідно ознайомитись з інформацією про те, як стати донором та що необхідно зробити перед цим.

Додамо, що для уникнення скупчення людей, потрібно попередньо запланувати здачу крові на сайті Львівського обласного центру служби крові. Здача крові відбувається з понеділка по п’ятницю, з 8:30 до 13:00 год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем’єр-міністр України анонсував продовження карантину.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ