У Європі медики протестують голими, а у Львові лікарів не пускають у транспорт

Опубліковано:

Фото: glavcom.ua

 

В Німеччині та Франції лікарі влаштували “голий протест”, аби привернути увагу до нестачі засобів індивідуального захисту в лікарнях. Водночас, у Львові та області водії маршруток ігнорують та не пускають медиків у транспорт.

Європейські лікарі фотографуються у власних кабінетах, прикриваючи інтимні місця папками, рулонами туалетного паперу та медичним обладнанням.

«Оголення — це символ нашої вразливості без засобів захисту», – наголошує ініціатор акції, лікар Рубен Бернау.

Своїм оголеним протестом медики продемонстрували, що для них відсутність засобів індивідуального захисту в умовах пандемії, це те ж саме, що бути голими.

 

 

Додамо, що Німеччина входить до ТОП-10 країн світу за кількістю виявлених хворих на коронавірус.

В той самий час у Львові лікарі не можуть дістатися до місця роботи через переповнений громадський транспорт. Водії не надають жодної переваги для медпрацівників, навіть за наявності у них документів та ідентифікуючи пов’язки на руці.

“По дорозі на роботу мене не пустили два водії автобуса, хоч показав довідку, бо сидячі місця зайняті… То ж змушений сісти на інший автобус, щоб хоч якось наблизитися до місця роботи. І мої працівники не можуть з цієї самої причини добратися на роботу”, – розповів лікар зі Львова Андрій Посікіра на власній сторінці у Facebook.

А у Раві-Руській, де курсують спецрейси, водії вимагають оплату за проїзд у медпрацівників.

“Я медик і кожного разу водій спецрейсу Рава-Руська вимагає оплату за проїзд на роботу. Коли бачить мене (і не тільки мене, але і всіх медиків) на зупинці – не зупиняється, хоча є вільні місця. Проте пізніше, на всіх наступних зупинках добирає людей усіх інших професій. Хоча держава забезпечує безкоштовний доїзд медиків на роботу. Це така повага до нас, людей у білих халатах?? Просимо прийняти міри! Дякую!” – написала Галина Саламаха у спільноті “Varta1”.

То, можливо, що однієї пандемії замало, щоб навчити людей поважати та цінувати медиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові поліція інформує мешканців як боротися з насиллям у сім’ї. 

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ