У Львові можна безкоштовно взяти добриво для господарства

Опубліковано:

Фото: Сихів Медіа

 

У Львові на вул. Пластовій, 13 створили спеціальний майданчик для компосту з харчових та садових відходів. Про це повідомили на сайті Львівської міської ради.

В ЛКП «Зелене місто» розповіли про те, що з січня цього року у Львові приймають на компостування садові і харчові відходи, а тепер в рамках пілотного проєкту усі бажаючі можуть безкоштовно взяти добриво для потреб свого господарства. Також в ЛКП повідомили, що невдовзі у місті повноцінно запрацює механізована станція компостування.

Компост — це натуральне добриво, яке утворюється з харчових та садових відходів. Органічні відходи перебувають у спеціальному контейнері впродовж 2 місяців. Таким чином утворюється компост, який із кожним разом стає все кращим. Процес перетворення натуральних відходів у добриво тривалий та потребує спеціальних умов.

Наразі у контейнерах знаходяться харчові та садові відходи, які принесли львів’яни, привезли з деяких закладів харчування та надали комунальні підприємства міста. Приносити органічні відходи мешканці міста можуть на вулицю Пластову, 13 із понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00 год. (обідня перерва з 13.00 до 14.00 год).

Нагадаємо, що 22 квітня окружний суд дозволив будівництво сміттєпереробного заводу в місті на вул. Пластовій, 13

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ