Мешканці Сихівського району можуть отримати безкоштовну юридичну допомогу під час карантину

Опубліковано:

Фото: Сихів Медіа

 

«Громадський штаб Сихова протидії коронавірусу» продовжує всебічно допомагати мешканцям Сихівського району та Львова. Ще один напрямок роботи Штабу на даний час – це безкоштовна юридична допомога з приводу штрафів, незаконних перевірок та затримання під час карантину. Група професійних юристів допоможе вам знайти вихід зі скрутного становища та захистити свої права.

Команда юристів «Громадського штабу Сихова протидії коронавірусу» готова надати юридичну підтримку громадянам, а також підприємцям, які зараз працюють в умовах дії Протоколу №13 засідання Комісії НС і ТЕБ Львівської міської ради. «За будь-яких конфліктних ситуацій з правоохоронними органами, ви можете зателефонувати за нашими номерами і в разі необхідності ми виїдемо вам на допомогу. Усю юридичну підтримку людям та приватним підприємцям пов’язану з карантином – надаємо безкоштовно», — розповідають активісти.

Нагадаємо вам, що з 6 квітня 2020 року на території України діє Постанова КМУ №211, яка встановлює ряд обмежень у зв’язку з карантином. Багато українців висловлюють думку про те, що ця постанова суперечить конституційним правам і свободам людини в Україні. Проте, з юридичної точки зору, поки цю постанову ніхто не оскаржив у суді, вона є законною і правила встановлені нею повинні виконуватись. Всі нормативно-правові акти, що приймає Кабінет Міністрів України, обласні управління та міські ради є законними, поки вони не скасовані в судовому порядку, навіть якщо вони де-юре суперечать певним нормам Конституції чи іншим законам.

Поліція та інші виконавчі органи влади мають право затримувати, штрафувати та вчиняти інші дії обмежувального характеру згідно чинних нормативно-правових актів, а вже в суді громадяни можуть оспорювати дії правоохоронців і їх законність. Також можна подати окремий позов про скасування постанов чи інших нормативно-правових актів, як органів місцевого самоврядування, так і Кабінету Міністрів України, як таких, які прийняті у невідповідності до їх повноважень або суперечать Конституції.

«Останнім часом до нашого штабу зверталось дуже багато підприємців та простих мешканців з проханням роз’яснити ті чи інші права й процедури перевірки під час карантину. Тому ми вирішили формалізувати нашу діяльність в правовій сфері та відкрити юридичну допомогу для Сихівського району, адже, таким чином ми зможемо допомогти й всебічно захистити мешканців нашого району», — говорить один з координаторів Громадського штабу Сихова з протидії коронавірусу Тарас Репицький.

Ви можете звертатися до юристів за телефонами щоденно з 9.00 до 21.00 год:

(093) 026 09 17 – Тарас Кіт

(098) 640 02 00 – Тарас Репицький

(093) 192 08 83 — Ігор Ступець

(093) 185 39 81 — Ольга Шумінська

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ