В Україні вводять карантин. Що це означає

Опубліковано:

Фото: Сихів Медіа

 

Кабінет міністрів вводить обмеження на масові заходи по всій Україні через загрозу поширення коронавірусу. Навчальні заклади також відправлять на карантин. Про це повідомили в Кабміні.

Так, в Україні заборонять масові зібрання понад 200 людей. Це стосуватиметься також спортивних змагань (їхнє проведення буде можливим з дозволу міжнародних організацій, без глядачів) і культурних заходів. Водночас заходи державної необхідності не скасовуватимуть.

Жодних дат щодо початку таких обмежень в уряді не вказують. Водночас раніше сьогодні депутат від «Європейської солідарності» Вікторія Сюмар у фейсбуці повідомила, що карантин вводять від 12 березня до 3 квітня.

 

Також в уряді  прийняли рішення про виділення 100 млн грн на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств та служб.

До 1 червня уряд заборонив експорт товарів протиепідеміологічного призначення. Зробили це, аби «гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення». Також Кабмін обіцяє закупити інфрачервоне обладнання для проведення скринінгу температури на відстані в Міжнародному аеропорту Бориспіль.

За словами Андрія Москаленка, у міськраді Львова провели зустріч з представниками Оперного театру, Львівської філармонії та «Арени Львів» щодо напрацювання механізму із протидії поширенню коронавірусу. Також сьогодні проведуть відповідні наради із організаторами масових подій, що заплановані на березень-квітень.

Як повідомили у пресслужбі міськради, сьогодні о 17.30 год у Львові проведуть брифінг стосовно рішення уряду про введення карантину. 

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ