В Україні оновлять банкноти номіналом 50 та 200 гривень (Фото)

Опубліковано:

Фото: Нацбанк

 

В Україні ввведуть в обіг монети номіналом 5 та 10 гривень, а також оновлять банкноти номіналом 50 та 200 грн. Нові банкноти українці зможуть побачити вже з грудня 2019 року. Про це повідомляють у Нацбанку.

В Україні монети номіналом 5 та 10 гривень замінять паперові банкноти, а банкноти 50 та 200 гривень матимуть удосконалену систему захисту. Запровадження оновлених банкнот у Нацбанку пояснюють необхідністю захисту від підробки грошей.

«Сучасна система захисних елементів наших банкнот перебуває на одному рівні із системами захисту провідних валют світу (наприклад, євро або доларів США). Як наслідок, рівень підроблення українських грошей – стабільно низький», — повідомляють у Нацбанку.

Оновлені банкноти 50 та 200 грн матимуть посилений захист. Так, покращено рельєфність елементів друку, зокрема елементу для людей з вадами зору. Змінено й удосконалено ультрафіолетовий та інфрачервоний захист, серійний номер чорного кольору виконаний шрифтом зі змінною висотою знаків та розташований вертикально вздовж правого краю зворотного боку банкноти.

 

 

Крім того, на оновленій банкноті номіналом 200 гривень, як і на банкнотах нового покоління номіналами 100, 500 і 1000 гривень , використано два інноваційні захисні елементи. Один з них – це оптично-змінний елемент SPARK, який виконаний у вигляді стилізованого зображення водяної лілії та має поступово змінювати колір під час зміни кута нахилу банкноти. Інший – “віконна” захисна стрічка, яка містить зображення номіналу та графічного знаку гривні. 

 

 

Українцям не потрібно буде обмінювати банкноти старого зразка на оновлені. Вони зможуть необмежений час розраховуватись одночасно і новими банкнотами і старими.  

Нагадаємо також, що в Україні монети  номіналом 1, 2 та 5 копійок вилучили з обігу. Що робити з копійками, які залишились, можна прочитати — за посиланням.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ