На Сихові можливі проблеми з опалюванням: два котли на ТЕЦ-1 потребують негайного ремонту

Опубліковано:

Фото: Сихів Медіа

 

ЛМЛП «Львівтеплоенерго» готується до нового опалювального сезону. Найбільшим об’єктом підприємства, від якого подається тепло і гаряча вода мешканцям Сихівського, Франківського і Личаківського районів є львівська ТЕЦ-1. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Станом на сьогодні на ТЕЦ-1 негайного ремонту потребують два котли — ПК-9 і ВК-3. На ремонт цих двох котлів необхідно приблизно 13 млн. грн. За словами Ірини Маруняк, заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР спільно з керівництвом ЛМКП «Львівтеплоенерго» звернулися до депутатських комісій про виділення коштів на ремонт.

Обидва котли  вже старі і давно працюють на ТЕЦ-1. Так, ПК-9 — це паровий котел фірми «Борзіг», 1937 року випуску, а в експлуатації на ТЕЦ-1 — з 1951 року. «Натомість ВК-3 — це водогрійний котел, приблизно з таких же років у роботі, від якого тепло виробляється для Сихівського масиву. Минулого року на ВК-3 частково були замінені ширми — нижній ярус ширм. Зараз термінової заміни потребує верхній ярус. Потрібно закупити і встановити нові ширми. У разі невиконання цих робіт, стабільне проходження опалювального сезону опиняється під загрозою», — наголосив головний інженер ЛМКП «Львівтеплоенерго» Володимир Штейбарт.

Львівська ТЕЦ-1 подає гарячу воду не лише до Сихівського, але й до Франківського і Личаківського районів. Назагал 70% опалення міста Львова здійснюється від ТЕЦ-1 — це стратегічно важливий об’єкт, і від його справного стану залежить життєдіяльність міста. 

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ