Учня сихівської школи залишили на кордоні, бо він не мав документів. Хлопець їхав з вчителями на екскурсію

Опубліковано:

Фото: Радіо Свобода / ілюстративне

 

Учня 10 класу школи № 98 директорка школи та завучка залишили на кордоні, бо той не мав біометричного паспорту. Клас їхав на екскурсію до Італії. За словами матері, представниці школи не захотіли чекати, поки вона привезе потрібний документ. А от директорка каже, що вони чекали на неї, але так і не дочекалися.

Позиція матері

Про ситуацію стало відомо з Фейсбук-сторінки мами хлопця Тетяни Бойко. Вона каже, що помилково дала сину не біометричний, а звичайний паспорт. Хлопець помітив це лише біля кордону і попередив організаторів.

«Дізнавшись про це, Мних Т.М. (завучка, — авт.ред.) заявила, що автобус чекати, поки ми привеземо інший паспорт не буде, без жодного бажання шукати компроміс. Ця розмова відбулась в 14:30, а в 15:00 нашу дитину висадили на мороз, навіть не домовившись, щоб він чекав в теплому приміщенні! Мені по телефону Мних Т.М. сказала, що домовилась з кимось з прикордонників, що його посадять в транспорт до Львова, але це виявились тільки слова…», — зазначає Тетяна Бойко.

При цьому, каже вона, була готова привезти паспорт, якби представниці школи сказали, що зачекають.

За її словами, син простояв на морозі до 18:00, однак йому так ніхто і не допоміг. Тоді хлопець почав шукати транспорт самотужки, щоби дістатися до вокзалу Чопа. Зрештою, хлопця таки відвезли до вокзалу, де він сів на поїзд без квитка (квитків не було, за словами матері, і провідник зголосився посади його так). Дістався учень додому о 3:00 ночі.

Позиція школи

Директорка школи Людмила Земба також відреагувала на ситуацію у Фейсбуці.

Вона каже, що група чекала 2 години на кордоні України і 2 години на кордоні Угорщини, адже, окрім Миколи, ще двоє дітей мали дозволи лише від одного з батьків і треба було зробити ще по одному дозволу. Людмила Земба зауважує, що мама хлопця Тетяна Бойоко запевнила їх, що везе паспорт дитини.

«Після більше двох годин очікування до нас підійшов начальник зміни і повідомив, що всі можуть їхати, крім Миколи, і запевнив нас, що дитина залишиться і її передадуть батькам (на той час ми знали, що мама їде бла-бла каром). Ми ще раз поговорили з мамою і впевнились, що вона погоджується на таке рішення. Дитину ми залишили зі згоди мами на начальника зміни», — додає Людмила Земба.

Директорка зазначила, що готова нести відповідальність відповідно до чинного законодавства.

«Сихів Медіа» вже звернулося за додатковими коментарями до обох сторін, але наразі ніхто не відповів. Як тільки буде відома додаткова інформація, ми доповнимо матеріал.

Сихів Медіа
Приєднуйтесь у TELEGRAM

Оперативно. СихівМедіа

ПРИЄДНАТИСЬ ДО КАНАЛУ ЗАКРИТИ