Як виглядатиме оновлена площа перед центром Довженка. Візуалізація

2 Травня 2018 в 13:49

У Львові оголосили переможців конкурсу на облаштування громадського простору на Сихові поблизу Центру Довженка, пише «Твоє місто».

Перше місце та грошову премію у розмірі 70 тисяч гривень отримав проект львівської авторської «Групи 109» — Маркіяна Максим’юка, Наталії Мисак, Ігоря Максим’юка, Володимира Палія, Соломії Галайко та Юрія Максим’юка.

Згідно з візуалізацією, головна площа має перетворити Сихів на «зелений район». Умовно площу розділять на дві зони: нижня буде призначена для комунікації та пасивного відпочинку, а верхня — не відмежована від навколишнього середовища і на рівні першого поверху примикає до Центру Довженка.

Крім цього, для тихої зони видозмінять ландшафт, відокремивши урбанізовану частину насипом уздовж магістралей, а для відпочинкової зони, яка за площею буде рівнозначною площі Митній, зроблять заглиблення з амфітеатром.

У проекті передбачено, що дно нового заглибленого ландшафту у дощовий період перетворюватиметься на водозбірний резервуар, а взимку зможе слугувати ковзанкою. У спекотний період на площі функціонуватимуть фонтани з розпиленням води.